SVEFI SÖKER LÄRARE

Hem — Svefis söker lärare till Allmän kurs

Vi söker lärare tillika kursansvarig för Allmän kurs!

Sverigefinska (Svefi) folkhögskolan ligger i Haparanda. Platsens unika karaktär öppnar upp möjligheter till ett annat seende och för koncentrerade studier. Svefi folkhögskola är ett fantastiskt litet universum i sig med en alldeles unik atmosfär och miljö.

Svefi är en central mötesplats, både lokalt och regionalt. Det är även ett bildnings- och kulturcentrum som både försöker tillvarata de möjligheter samt anta de utmaningar samhällsutvecklingen för med sig. Minoritetsfrågor har en viktig plats i verksamheten, och den sverigefinska minoriteten har en särskilt viktig ställning som genomsyrar hela verksamheten och de aktiviteter och projekt vi genomför.

 

Om jobbet

Svefis verksamhet vilar på folkbildningens värdegrund. Deltagarens behov och intresse är i fokus. Allmän kurs riktar sig till den som saknar grundskole- och gymnasieutbildning. Kursens innehåll och längd anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter.

Vi söker dig som är folkhögskole- eller gymnasielärare och vill vara med och skapa goda förutsättningar för lärande, utveckling och folkbildning.

Erfarenhet av att arbeta tematiskt samt med projekt är meriterande. Det är ett mervärde om du har specialpedagogisk kompetens och undervisar eller har undervisat inom vuxenutbildning.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i av att undervisa i ett eller flera kärnämnen och att ansvara över att den pedagogiska verksamheten håller en hög kvalitet och att den utvecklas kontinuerligt. Administrativa arbetsuppgifter ingår även i tjänsten.

 

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken, delaktig och kommunikativ och tycker om att ha flera pågående projekt samtidigt.

Du är lyhörd, kan skapa förtroende och har ett inkluderande förhållningssätt som gör att du kan möta varje deltagare där den befinner sig. Du bidrar aktivt till att var och en får utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och mål.

Du hittar mer information om Svefis verksamhet och om Allmän kurs på dess webbsida, www.svefi.net/allman.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsvillkor

Tjänstegrad 1.0 tjänst, semesterlönetjänst. Anställningen inleds med en provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Lön

Enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2021-05-24.

OBS! Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Vi tar endast emot ansökan via epost till [email protected].

 

Kontaktpersoner

Marie Järvinen, rektor/verksamhetschef
Tfn: 070 – 546 99 05
E-post: [email protected]

Ragni Huhta, biträdande rektor
Tfn: 070 – 666 29 05
E-post: [email protected]