EVENT

Här listas de av våra arrangemang som är på väg att genomföras.

Verkar något intressant? Tveka inte att kontakta oss på e-post info@svefi.net eller telefonnummer +46 (0)922 – 688 00.

  • Samtliga arrangemang är öppna för allmänheten och gratis att delta i om inget annat anges.
  • Observera att vissa workshops eller kurser kräver att du anmäler dig. I så fall, anmäl dig helst en vecka innan start!
  • Arrangemang kan ändras, läggas till eller ställas in. För senaste info, läs den här webbsidan eller kontakta oss.

Obs: Vänligen undvik parfym i skolan på grund av allergier.

Välkommen!

 

— Letar du efter våra återkommande evenemang som vi håller en gång i veckan? Klicka här eller rulla längst ned på den här sidan!

Sagan om Sagan om Ringen

Sagan om Sagan om Ringen

I våras kom Peter Bryngelssons bok Sagan om Sagan om Ringen som i korthet handlar om hur en språkprofessors sagobok om en ring som orsakar ett storkrig i sagans värld, först oförmodat inspirerar hippiegenerationens fredsrörelse, alternativkulturen och psykedelia till att under 1980-talet influera hårdrocken och metalrörelsen för att under vår tid bli inspirationskälla till den nyfödda extremhögern, rasism och ultranationalism.

Den sammanfattande Boken har väckt både förundran, förvåning, respekt men också ilska från de som älskar och försvarar både Tolkiens verk och Fantasygenren som helhet. Efter att under sommaren ha spelat Bo Hanssons Tolkien-inspirerade musik med Bossebandet med många av de som var med på plattorna bl.a. Kenny Håkansson och Bill Öhrström, ger sig Peter nu ut på föreläsningsturné där han både spelar och berättar.

Plats: Aulan, Sverigefinska folkhögskolan (Torget 3, Haparanda)
Tid: Mån 12/12 kl. 10:00 – 12:00

Gratis inträde!

David Väyrynen – Norrbotten Neo

David Väyrynen – Norrbotten Neo

Välkommen på en föreställning där konstmusik möter texter om Malmfältens människor.

Tid: Måndag 12 dec kl. 18:00 (svensk tid)
Plats: Aulan, Sverigefinska folkhögskolan, Torget 3, Haparanda

Biljettpriser:
Ordinarie: 150 kr
Pensionär: 100 kr
Studerande: Gratis

Obs! Endast kortbetalning eller Swish. Du kan boka biljett hos kulturen@haparanda.se eller ring +46 (0)922 – 269 87.

Om David Väyrynen
David Väyrynen är en svensk kulturskolelärare och poet. Han växte upp i Hakkas i Gällivare kommun och debuterade som poet 2017 med det prosalyriska verket Marken, vilket handlar om Malmfälten.

David fick Rubus Arcticus av Region Norrbotten 2017, NSD:s kulturpris 2017 och var en av fem nominerade till Borås tidnings debutantpris 2017. Han mottog 2018 Samfundet De Nios Julpris och 2019 tilldelades han Birger Norman-priset.

Arrangörer: Haparanda stad, Sverigefinska folkhögskolan

Vinterfest 2022

Vinterfest 2022

Välkommen på Sverigefinska folkhögskolans vinterfest!

Innan terminsslutet 2022 bjuder vi på både konsert och konstutställning — och dagen till ära har vi även lucia!

Tid: Tis 13/12, start kl. 13:00
Plats: Aulan i Sverigefinska folkhögskolan, Torget 3, Haparanda

Gratis inträde!

Svefi söker IT- och supporttekniker

Svefi söker IT- och supporttekniker

Sverigefinska folkhögskolan (Svefi) ligger i Haparanda. Platsens unika karaktär öppnar upp möjligheter till ett annat seende och för koncentrerade studier. Svefi folkhögskola är ett fantastiskt litet universum i sig med en alldeles unik atmosfär och miljö.

Svefi är en central mötesplats, både lokalt och regionalt. Det är även ett bildnings- och kulturcentrum som både försöker tillvarata de möjligheter samt anta de utmaningar samhällsutvecklingen för med sig. Minoritetsfrågor har en viktig plats i verksamheten, och den finska minoriteten har en särskilt viktig ställning som genomsyrar hela verksamheten och de aktiviteter och projekt vi genomför.

Om jobbet
Svefis verksamhet vilar på folkbildningens värdegrund. Förutom folkhögskoleutbildningar har vi även kurs- och konferenser, restaurang och vandrarhemsverksamhet.

I rollen som IT – supporttekniker är din viktigaste uppgift att supporta den dagliga verksamheten samt att stödja personalen vid IT – frågor. Det kan vara allt från att installera och sätta upp datorer, skapa mailkonton till inloggningsproblem i våra system. Du ska även supporta konferensgäster samt externa kunder.

Du ansvarar över att underhålla och uppdatera vår IT-utrustning. Du är även en central del i arbetet med att effektivisera processer och säkerställa att vår IT miljö och hantering håller hög kvalité och säkerhet.

Personliga egenskaper
Din samarbetsförmåga är hög och du har lätt för att skapa nya relationer. Du trivs med att hjälpa människor och motiveras av att lösa problem. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper.

Rollen kräver att du är självgående och på egen hand kan se och förstå vilka uppgifter som behöver hanteras och i vilken ordning. Struktur är viktigt för dig och du är van att planera och dokumentera ditt arbete.

Erfarenhet/Utbildning
Vi söker dig med flera års erfarenhet av en liknande roll och utbildning inom datateknik. Du bör även ha kunskap inom följande områden:
— Molntjänsten Microsoft 365
— Windows Server system, AD m.m.
— Linux Server system, webbhotell m.m.
— Nätverk Ubiquity Unifi system
— Windows klient datorer, Intunes
— Virtuell server; Vmware, Proxmox eller liknande
— Apples produkter
— Konsumentelektronik
— Assas ARX lås- och larmsystem
— Konferensteknik

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Tjänstegrad 1.0 tjänst, semesterlönetjänst. Anställningen inleds med en provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2022-12-09. Vi tar emot ansökan via epost: marie.jarvinen@svefi.net.

Kontaktpersoner
Marie Järvinen, rektor/verksamhetschef, 070/546 06 74, epost: marie.jarvinen@svefi.net

Ragni Huhta, biträdande rektor, 070/666 29 05, e-post: ragni.huhta@svefi.net

Välkommen på handarbetscafé

Välkommen på handarbetscafé

Välkommen tillbaka till Svefis handarbetscafé!

VI träffas från och med nu på tisdagar kl. 17, och alla handarbetsintresserade är välkomna att titta förbi! Du behöver inte föranmäla dig utan det är bara att komma in och prata med oss. Ta gärna med ditt eget handarbete som du kan jobba med!

Vill du veta mer? Kontakta Saara Pekkarinen på e-post saara.pekkarinen@svefi.net eller ring receptionen på 0922 – 688 00.

ÅTERKOMMANDE EVENEMANG

De här evenemangen återkommer varje vecka (dock inom en särskild period, exempelvis “10 träffar på hösten”). Alla är öppna för allmänheten och gratis att delta i.

Om du har frågor, hör gärna av dig till kontaktpersonen för ett visst evenemang. Du kan även kontakta receptionen på tfn  +46 (0)922 – 688 00 eller e-posta info@svefi.net.

Välkommen!

Handarbetscafé

— Välkommen till Svefi på handarbetscafé varje tisdag från 17:00. Ingen föranmälan krävs, det är bara att komma förbi när det passar och träffa andra hantverksintresserade!

Ta med eget material. Vi har även fikaförsäljning.

Kontaktperson:
Saara Pekkarinen
E-post: saara.pekkarinen@svefi.net
Telefon: +46 (0)922 – 688 00 (växel)