Du skulle behöva komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg men känner att det finns en tröskel för att börja plugga igen. Det kanske känns som ett stort steg att ta.

Att läsa på Svefi är att ge sig själv en ny chans att komma vidare. I den här korta kursen får du testa hur det skulle vara att ta upp studierna i en form som är anpassad just för dig.

Under dessa två veckor får du prova på de ämnen du behöver läsa och kan bestämma om du vill fortsätta plugga. Då kan du ansluta till någon av våra ordinarie allmänna kurser med eller utan inriktning för att så småningom få de behörigheter du behöver för att plugga vidare vid universitet, yrkeshögskola eller högskola om du vill.

Du startar prova på-perioden ganska snabbt efter att du skickat in din ansökan. Vi kontaktar dig för att komma överens om en dag när du börjar. Starten blir mjuk med en rundvandring och introduktion på skolan. Du får träffa lärare och ni lägger upp en plan för de två veckorna. Sedan är du igång!

ANSÖKAN
Ansök på www.svefi.net/prova

KOSTNAD & CSN
Kursen är kostnadsfri. Du läser på heltid i två veckor. I slutet av perioden får du ta ställning till om du vill fortsätta studera, då kan du även söka bidrag och lån från CSN.

VILL DU VETA MER?
Har du frågor? Kontakta kursansvarig för Allmän kurs: [email protected]

BOENDE
Om du vill ha boende under din tid hos oss är du välkommen att hyra ett rum på vårt vandrarhem. I rummet ingår eget badrum, wifi, samt tillgång till tvättstuga och kök.

Ansök när du vill — och välkommen till Svefi, en annorlunda skola!