Svefi söker lärare tillika utbildningsansvariga till vår nya utbildning Happis Arts & Crafts!

Sverigefinska (Svefi) folkhögskolan ligger i Haparanda. Städerna Haparanda och Torneå är belägna på varsin sida av gränsen mellan Sverige och Finland. De ligger i centrum av flera geografiska samarbetsområden – Barentsregionen, Nordkalotten och Bottenviksbågen. Städerna delar en gemensam historia och har ett tätt socialt och kulturellt utbyte.

I Svefi folkhögskolas närområde finns kulturinstitutioner som Konsthall Tornedalen, Havremagasinet, Aines konstmuseum samt Rovaniemi konstmuseum. Sedan några år har även Luleå Biennalen aktiverats igen. Det skapar en dynamisk plats för kultur och kulturutbyte. Norrbotten befinner sig i stark expansiv kulturell utveckling.

Platsens unika karaktär öppnar upp möjligheter till ett annat seende och för koncentrerade studier. Svefi folkhögskola är ett fantastiskt litet universum i sig med en alldeles unik atmosfär och miljö.

 

Om jobbet

Svefis verksamhet vilar på folkbildningens värdegrund. Deltagarens behov och intresse är i fokus. På Happis Arts & Crafts utgår all undervisning från platsen och människan, specifikt Haparanda och Norrbotten. Stort fokus läggs på de konstnärliga grunderna, att bejaka det intuitiva samt att hitta sitt eget konstnärliga språk.

Vi söker dig som har en grundläggande konstnärlig utbildning samt fördjupad kunskap i något eller några av följande områden: måleri, skulptur, keramik och textil. Du bör vara en utövande konstnär, ha en egen konstnärlig praktik samt god insikt i den samtida konstscenen. Erfarenhet av projektledarskap, pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av undervisning är meriterande.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att undervisa, både teoretiskt samt praktiskt. Du ansvarar även för utbildningsupplägget samt utveckling av utbildningsområdet.

 

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken, delaktig och kommunikativ och tycker om att ha flera pågående projekt samtidigt. Du är lyhörd, kan skapa förtroende och har ett inkluderande förhållningssätt som gör att du kan möta varje deltagare där den befinner sig. Du har kännedom om folkhögskolans uppdrag och särdrag och bidrar aktivt till att var och en får utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna mål.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsvillkor

Tjänstegrad 0.50 tjänst, två tjänster med olika kompetenser. Anställningarna inleds med en provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Lön

Enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2021 – 03 – 31. Vi tar emot ansökan via epost: [email protected].

 

Kontaktpersoner

Marie Järvinen, rektor/verksamhetschef
Tfn: 070 546 99 05
E-post: [email protected]

Haparanda #pågränsen