Sverigefinska folkhögskolan (Svefi) ligger i Haparanda. Platsens unika karaktär öppnar upp möjligheter till ett annat seende och för koncentrerade studier. Svefi folkhögskola är ett fantastiskt litet universum i sig med en alldeles unik atmosfär och miljö.

Svefi är en central mötesplats, både lokalt och regionalt. Det är även ett bildnings- och kulturcentrum som både försöker tillvarata de möjligheter samt anta de utmaningar samhällsutvecklingen för med sig. Minoritetsfrågor har en viktig plats i verksamheten, och den finska minoriteten har en särskilt viktig ställning som genomsyrar hela verksamheten och de aktiviteter och projekt vi genomför.

Om jobbet
Svefis verksamhet vilar på folkbildningens värdegrund. Förutom folkhögskoleutbildningar har vi även kurs- och konferenser, restaurang och vandrarhemsverksamhet.

I rollen som IT – supporttekniker är din viktigaste uppgift att supporta den dagliga verksamheten samt att stödja personalen vid IT – frågor. Det kan vara allt från att installera och sätta upp datorer, skapa mailkonton till inloggningsproblem i våra system. Du ska även supporta konferensgäster samt externa kunder.

Du ansvarar över att underhålla och uppdatera vår IT-utrustning. Du är även en central del i arbetet med att effektivisera processer och säkerställa att vår IT miljö och hantering håller hög kvalité och säkerhet.

Personliga egenskaper
Din samarbetsförmåga är hög och du har lätt för att skapa nya relationer. Du trivs med att hjälpa människor och motiveras av att lösa problem. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper.

Rollen kräver att du är självgående och på egen hand kan se och förstå vilka uppgifter som behöver hanteras och i vilken ordning. Struktur är viktigt för dig och du är van att planera och dokumentera ditt arbete.

Erfarenhet/Utbildning
Vi söker dig med flera års erfarenhet av en liknande roll och utbildning inom datateknik. Du bör även ha kunskap inom följande områden:
— Molntjänsten Microsoft 365
— Windows Server system, AD m.m.
— Linux Server system, webbhotell m.m.
— Nätverk Ubiquity Unifi system
— Windows klient datorer, Intunes
— Virtuell server; Vmware, Proxmox eller liknande
— Apples produkter
— Konsumentelektronik
— Assas ARX lås- och larmsystem
— Konferensteknik

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Tjänstegrad 1.0 tjänst, semesterlönetjänst. Anställningen inleds med en provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2022-12-09. Vi tar emot ansökan via epost: marie.jarvinen@svefi.net.

Kontaktpersoner
Marie Järvinen, rektor/verksamhetschef, 070/546 06 74, epost: marie.jarvinen@svefi.net

Ragni Huhta, biträdande rektor, 070/666 29 05, e-post: ragni.huhta@svefi.net