Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Studier  Bild: Liten pil.  Sång/Singer-Songwriter  Bild: Liten pil.  Sång: Profilkurs
Suomi.

 

Sång: Profilkurs

Sångutbildningen vänder sig till dig som vill utveckla din röst, förbättra din sångteknik och fördjupa dina kunskaper inom musik i allmänhet. Utbildningen ger en god grund inför fortsatta studier på t ex musikhögskola.

Alla sökande till musikkurserna kallas till antagningsprov, som genomförs i början av juni. Vid antagningsprovet får du göra ett spelprov samt ett icke utslagsgivande test i musikteori.

Om du inte uppfyller den här kursens antagningsvillkor så går den även att läsa som behörighetsgivande kurs, där du får läsa kärnämnen samt studera kursens inriktning.

Bild: Sång.

 

Genomförande och målsättning
Utbildningens inriktning är mot rock, pop och jazz. I utbildningen ingår bland annat huvud- och bi-instrument, sång med ensemble, gemensam sång, körsång, musikteori, gehör och ljudteknik. Arbetet sker i nära samarbete med de andra musikutbildningarna. Inspelningar tillsammans med ljudteknikerkurserna förekommer. Kontinuerliga arrangemang av egna konserter både på och utanför skolan är en viktig del i utbildningen. Förbered dig på att sjunga, sjunga och sjunga lite till; om du gillar att sjunga är det här verkligen kursen för dig!

Målsättningen är att du får utveckla din röst, fördjupa dig i sångteknik, prova på att sjunga i olika genrer, få ökad studio- och scenvana samt förbättra dina kunskaper inom grundläggande musikbyggstenar som teori och gehör. Gästlärare är ett stående inslag i utbildningen. I studierna ingår dessutom bl a studieresor, tema- och friluftsdagar samt gemensamma föreläsningar.

Ämnesval
I samband med skolstarten får du komplettera dina vanliga studier med två eller flera valfria ämnen som intresserar dig. Klicka här för att se ämneslistan.

Under året
Vi på skolan anordnar olika aktiviteter under året såsom konserter, pubkvällar, performance, utställningar, med mera. Vi försöker även att väcka intresse för det obekanta och okända samt vidga era och våra referensramar. Frågor kring demokrati, jämställdhet, miljö, rättvisa, solidaritet och globalisering är återkommande i diskussioner, projektarbeten och teman. Att kunna arbeta tillsammans är en stor tillgång i både arbetslivet och det privata, och gemensamma aktiviteter övar upp din förmåga att samarbeta.

Boende
Svefi har ett fåtal elevrum. Det går även bra att bo på vårt vandrarhem medan du letar bostad. Vi hjälper dig att hitta boende. Läs mer om boendet här: www.svefi.net/studier/boende.php.

Verkligheten
För många är det en dröm att livnära sig på musik, och drömmar är till för att uppnås. På Svefi får du som elev chans att förbereda dig inför de utmaningar arbetslivet eller vidare studier inom musik ger. 

Att arbeta inom musikbranschen är inte det lättaste: Konkurrensen är stenhård och det ställs höga krav på musikern. Vad många inte tänker på är att genreförståelse och samspelsförmåga är lika essentiella delar av en sångares yrkeskunskaper som sångteknik och musikteori. Vare sig det är ett rep med en jazztrio eller en rockoperakonsert med kör och storband som står på agendan, är teknik och teori viktiga hjälpmedel.

För att kunna använda dessa på ett sätt som bäst passar situationen och musikstilen krävs förståelse för både sin roll och uppgift i ensemblen, samt för genren i stort. Distade kvintackord kan kännas lite malplacerade i en jazzballad, precis som swingkomp och scatting kan göra det i en rockrökare.

Arrangemang under studieåret
Haparanda och systerstaden Torneå i Finland har ett rikt musikliv och det arrangeras konserter på båda sidor om gränsen. Under året får du som elev på egen hand medverka på konserter i och kring Haparanda. Musikutbildningarna gör gemensamma projekt med de övriga konstnärliga utbildningarna på skolan. Dessa projekt breddar studenternas konstnärliga syn och öppnar dörrar till intressanta samarbeten och annorlunda uttryck.

Efter slutförd kurs
Efter slutförd kurs beräknas deltagaren ha uppnått följande:

  • Deltagaren känner till grunderna i sångteknik och interpretation och kan använda dessa i en ensemblesituation.
  • Deltagaren kan ackompanjera sig själv med ett ackordsinstrument.
  • Deltagaren har goda kunskaper om sång i olika musikgenrer.
  • Deltagaren har grundläggande kunskaper i musikteori, gehörsdiktat (plankning) och notläsning.
  • Deltagaren har konsertvana och en grundläggande förståelse för scenframträdande.
  • Deltagaren har studiovana och en grundläggande förståelse för studioinspelningar.

 

Bild: Pil. ANSÖKNINGSBLANKETT

 

Bildgalleri: Sång
Bild: Sång. Bild: Sång. Bild: Sång. Bild: Sång.
Klicka på en bild för att förstora den. Klicka på den stora bilden för att stänga den.

 

 Kursansvarig: Janne Posti
Fakta om Sång: Profilkurs

Heltidsstudier, 1-2 år

Kursdatum för kommande läsår:
HT: 2017-08-21 — 2017-12-22
VT: 2018-01-08 — 2018-06-08

Senaste ansökningsdag:
22 maj.

Antagningsbesked:
Antagningsbeskedet skickas ut inom två veckor efter antagningsintervjun / antagningsprovet genomförts.

Utbildningen startar:
21 augusti 2017.

Serviceavgift:
6000 kr per läsår (i avgiften ingår kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Anmälningsavgift:
Anmälningsavgiften är 500 kr. Den utgör en del av serviceavgiften. Anmälningsavgiften återbetalas ej.

Antagningsvillkor:
Minst 18 års ålder. Gymnasiebehörighet (slutförd grundskola). Antagningsprov: Provet omfattar ett sångprov, ett icke utslagsgivande teoriprov samt en intervju.

 

Provdatum:
3/6 i Stockholm, 10/6 i Haparanda.

Du har möjlighet att bo på vårt vandrarhem under antagningsprovet. Priset är 200 kr för första natten (ta med lakan). I priset ingår en extra natt. Kontakta Svefis reception på [javascript protected email address] eller ring 0922 - 688 00.

Tillgängliga platser: 8

Studietakt:
100%

Mer information:
Janne Posti
Tfn: 0922 - 688 22
[javascript protected email address]

 

Knapp: Kontakta Svefi.
Knapp: Till Svefis bildgalleri.
Knapp: Om Svefi.
Knapp: Svefi tjänster.
Knapp: Svefis webbradio. Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi