Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Studier  Bild: Liten pil.  Utbildningar för synskadade
Suomi.

Studier: Utbildningar för synskadade

Svårt att läsa? Klicka här för studieinfo för synskadade.

Flera av Svefis kurser är anpassade för synskadade så att du kan studera tillsammans med övriga elever. Vi har hjälpmedel och material som är särskilt anpassade för synskadades behov.

 

Allmän kurs för synskadade
För dig som är synskadad och som vill få behörighet till vidare studier eller förbättra dina baskunskaper inom olika gymnasiegemensamma ämnen*. Du väljer själv vilka ämnen du vill studera. Kursen drivs med teknik, hjälpmedel och litteratur som är särskilt anpassade för synskadades behov.

Allmän kurs: Ljudteknik för synskadade
För dig som är synskadad och som vill studera ljudteknik samt få behörighet till vidare studier eller förbättra dina baskunskaper inom olika gymnasiegemensamma ämnen*. Kursen drivs med teknik, hjälpmedel och litteratur som är särskilt anpassade för synskadades behov.

Ljudteknik för synskadade: Särskild kurs
För dig som är synskadad och som känner att ljudtekniker är ett yrkesval att satsa på. Kursen drivs med teknik, hjälpmedel och litteratur som är särskilt anpassade för synskadades behov.

Insteg - kurs för synskadade: Särskild kurs
För dig som är synskadad och som vill ta steget till ett självständigt liv. Du kommer att lära dig att använda modern utrustning som är anpassad för synskadade. Du får erfarenhet och de kunskaper som behövs för att kunna stå på egna ben och ta nästa steg i livet.

 

 

Allmänna kurser låter dig främst läsa de gymnasiegemensamma ämnen du saknar godkända betyg i eller som du kanske bara är intresserad av. Du kan även välja mellan olika inriktningar så du får läsa litet annat.

Särskilda kurser har specifika inriktningar och är till för att ge dig en solid grund att stå på innan du söker dig vidare.

 

* Med "gymnasiegemensamma ämnen" menas svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religionskunskap samt naturkunskap. Om du vill få högskolebehörighet läser du de kärnämnen du ännu ej har godkända betyg i. Annars får du läsa de ämnen som intresserar dig.

Knapp: Kontakta Svefi.
Knapp: Till Svefis bildgalleri.
Knapp: Om Svefi.
Knapp: Svefi tjänster.
Knapp: Svefis webbradio. Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi