Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Studier  Bild: Liten pil.  Inriktning: Utbildningar för synskadade
Suomi.

Inriktning: Utbildningar för synskadade

Svårt att läsa? Klicka här för studieinfo för synskadade.

Flera av Svefis utbildningar är anpassade så att synskadade kan studera tillsammans med övriga elever. Vi har hjälpmedel och material som underlättar studierna samt lärare med mångårig erfarenhet av att undervisa människor med synskador.

Här har vi samlat de av våra utbildningar som är särskilt anpassade för personer med synskada. De finns även under tillhörande inriktningar.

 

 

Bild: Ljusdesign.   Allmän kurs för synskadade

Vår allmänna kurs som är särskilt anpassad för synskadade. Här får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Vi har hjälpmedel och material som är särskilt anpassade för dina behov.

 
 
Bild: Ljusdesign.   Allmän kurs: Ljudteknik för synskadade

Den här allmänna kursen är särskilt anpassad för dig som är synskadad. Här läser du de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och jobba med ljudteknik tillsammans med de övriga ljudeleverna. Vi har hjälpmedel och material som är särskilt anpassade för dina behov.

 
 
Bild: Ljusdesign.   Ljudteknik för synskadade: Särskild kurs

Här får du som är synskadad studera och jobba med ljudteknik. Utöver de teoretiska ämnena kommer du dessutom att få jobba med egna projekt samt mixa och spela in ljud under skolans många evenemang. Vi har hjälpmedel och material som är särskilt anpassade för dina behov.

 
 
Bild: Allmän kurs: Konst.   Insteg – Kurs för synskadade: Särskild kurs

Utbildningen Insteg vänder sig till dig som är synskadad och som vill ta steget till ett självständigt liv. Här får du bland annat lära dig att använda modern utrustning som är speciellt anpassad för synskadade. Du väljer själv vilka ämnen du vill studera eller vilka vardagsmoment du vill prova på, och får sedan arbeta mot de personliga mål du sätter upp.

Tillbaka till studiesidan

Knapp: Kontakta Svefi.
Knapp: Till Svefis bildgalleri.
Knapp: Om Svefi.
Knapp: Svefi tjänster.
Knapp: Svefis webbradio. Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi