Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Studier  Bild: Liten pil.  Ljusdesign
Suomi.

Studier: Ljusdesign

I Svefis ljusdesignkurser får du jobba med ljusdesign såväl inomhus som utomhus, i allt från små lokaler till stora parker och byggnader. Det landskap och mörker Haparanda erbjuder ger unika möjligheter att arbeta med ljussättning.


Behörighetsgivande kurs: Ljusdesign
För dig som vill studera ljussättning för event och belysning av offentliga miljöer såväl inomhus som utomhus, samt få behörighet till vidare studier eller förbättra dina baskunskaper inom olika gymnasiegemensamma ämnen*.

Ljusdesigner: Eftergymnasial yrkesutbildning (EGY)
En yrkesutbildning för dig som vill få grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper inom ljussättning och ljusdesign för event och belysning av offentliga miljöer såväl inomhus som utomhus. Kursen är på eftergymnasial studienivå.

Ljusdesign: Profilkurs
För dig som vill få grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper inom ljussättning och ljusdesign för event och belysning av offentliga miljöer såväl inomhus som utomhus. Utbildningen ger en bra grund för vidare studier.

 

Behörighetsgivande kurser (kallas även allmänna kurser) låter dig främst läsa de gymnasiegemensamma ämnen du saknar godkända betyg i eller som du kanske bara är intresserad av. Du kan även välja mellan olika inriktningar så du får läsa litet annat.

Profilkurser (kallades "särskilda kurser" förut) har specifika inriktningar och är till för att ge dig en solid grund att stå på innan du söker dig vidare.

Eftergymnasiala yrkesutbildningar (EGY) förbereder dig inför arbetslivet inom din valda inriktning. Du får erfarenhet och de kunskaper som behövs för att du ska kunna stå på egna ben och jobba med det du lärt dig.

 

* Med "gymnasiegemensamma ämnen" menas svenska, engelska, matematik, historia,samhällskunskap, religionskunskap samt naturkunskap. Om du vill få högskolebehörighet läser du de ämnen du ännu ej har godkända betyg i. Annars får du läsa de kärnämnen som intresserar dig.

Knapp: Kontakta Svefi.
Knapp: Till Svefis bildgalleri.
Knapp: Om Svefi.
Knapp: Svefi tjänster.
Knapp: Svefis webbradio. Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi