Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Studier  Bild: Liten pil.  Inriktning: Allmänna kurser
Suomi.

Inriktning: Allmänna kurser

I våra allmänna utbildningar får du studera de gymnasie- eller grundskoleämnen du saknar behörighet i. På så vis får du komplettera dina betyg, vilket ger dig möjlighet att gå vidare till studier på högre nivå -- exempelvis gymnasium eller högskola. Men det går precis lika bra att bara läsa de ämnen som intresserar dig!

Du väljer själv vilka ämnen du vill studera och skapar din egen studieplan.

Du kan dessutom blanda dina studier med en mängd olika inriktningar. Det är bara att välja den kurs som passar dig bäst!

Allmänna kurser läses på 1 – 3 år på heltid här på Svefi. De är CSN-berättigade.

(Om du hellre vill fokusera dina studier på en viss inriktning utan att blanda dem med grundskole- eller gymnasieämnen så kan du välja en särskild kurs eller en eftergymnasial yrkesutbildning istället. Du hittar de utbildningarna genom att klicka på de olika inriktningarna på studiesidan.)

 

 

Bild: Allmän kurs.   Allmän kurs

Vår "rena" allmänna kurs utan särskild inriktning. Här läser du de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller bara de du är intresserad av.

 
 
Bild: Allmän på distans.  

Allmän kurs på distans

Utbildningen Allmän kurs på distans är för dig som behöver komplettera dina betyg eller inte har fullföljt gymnasiet, men som inte har möjlighet att delta i studier på en bestämd tid och plats. Kursen har inga fysiska träffar.

 
 
Bild: Allmän kurs för synskadade.   Allmän kurs för synskadade

Vår allmänna kurs som är särskilt anpassad för synskadade. Här får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Vi har hjälpmedel och material som är särskilt anpassade för dina behov.

 
 
Bild: Allmän kurs - Anpassade studier.   Allmän kurs: Anpassade studier

En allmän kurs särskilt anpassad för dig med lättare funktionshinder. Här får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du vill få behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Vi hjälper dig skapa ditt eget schema.

 
 
Bild: Allmän kurs - Konst.   Allmän kurs: Konst

I vår allmänna kurs med konstinriktning får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och arbeta med konst i olika former tillsammans med de övriga konsteleverna.

 
 
Bild: Allmän kurs - Ljudteknik.  

Allmän kurs: Ljudteknik

I vår allmänna kurs med inriktning mot ljudteknik får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och arbeta med ljudteknik tillsammans med de övriga ljudteknikeleverna.

 
 
Bild: Allmän kurs - Ljudteknik för synskadade.   Allmän kurs: Ljudteknik för synskadade

Den här allmänna kursen är särskilt anpassad för dig som är synskadad. Här läser du de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och jobba med ljudteknik tillsammans med de övriga ljudeleverna. Vi har hjälpmedel och material som är särskilt anpassade för dina behov.

 
 
Bild: Allmän kurs - Musiker.   Allmän kurs: Musiker

I vår allmänna kurs med inriktningen Musiker får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och spela musik, både enskilt och tillsammans med de övriga musikeleverna.

 
 
Bild: Allmän kurs - Prova på musik.   Allmän kurs: Prova på musik

Prova på musik är en allmän kurs där du får läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som bara intresserar dig. Samtidigt får du prova på olika musikämnen! Du behöver inga förkunskaper utan det räcker med att du på något sätt är intresserad av musik.

 
 
Bild: Allmän kurs - Scenljus.   Allmän kurs: Scenljus

I vår allmänna kurs med scenljusinriktning får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och jobba med ljussättning ämnat för framträdanden på scen, exempelvis konserter, teater och TV.

 
 
Bild: Allmän kurs - Singer-Songwriter.   Allmän kurs: Singer/Songwriter

Här läser du de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du jobba med att förbättra din röst och sångteknik, utvecklas inom både gitarr- och pianoackompanjemang samt skriva och framföra egna låtar.

 
 
Bild: Allmän kurs- Studiomusik.   Allmän kurs: Studiomusik

I vår allmänna kurs med inriktning mot studiomusik får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och spela musik, både live på scen samt i studio i nära samarbete med ljudteknik-eleverna.

 
 
Bild: Allmän kurs - Sång.   Allmän kurs: Sång

I vår allmänna kurs med inriktningen Sång får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera ett brett urval av ämnen som förbättrar din sångteknik och utvecklar din röst, och du får förstås även uppträda på scen inför publik under skolans många evenemang.

 
 
Bild: Allmän kurs - Vårdbiträde.   Allmän kurs: Vårdbiträde

För dig som vill utbilda dig till vårdbiträde och samtidigt få behörighet till vidare studier riktade mot yrket undersköterska.

 
 

Tillbaka till studiesidan

Knapp: Kontakta Svefi.
Knapp: Till Svefis bildgalleri.
Knapp: Om Svefi.
Knapp: Svefi tjänster.
Knapp: Svefis webbradio. Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi